01-11-2017, 07:27 AM
1.Partı yazayımda 2.partı yarın yazarım
İlk olarak dersimize başlamadan önce HTML'ın çok kolay bir dil olduğunu söylemem gerek bir mozart bestesi eşliğinde okursanız yazdıklarımı daha anlamlı gelecektir. (birazda klas hissedin canım benim)
Html değil Css ben Css öğrenmek istiyorum! diyebilirsiniz
Normal, çünkü Html'da yapabilecekleriniz sınırlı iken Css'de divler ile özgür bir dünya yaratabilir istediğiniz tarzda içerik sağlayabilirsiniz.
Peki neden Html öğrenelim?
Css öğrenmeniz için Html bilginiz olması gerekmektedir hele ki temeliniz yok ise Css'de yapılan işler size çok karmaşık gelecektir.
Css bilmeyen bir kişiye şu yazıya link ver ve daha sonra yazıya stil olarak ımpact ekle diyemezsiniz. Çünkü stil vermek Css işidir.
Şimdi gözden geçirelim
Az önceki örneğimden yola çıkarak
Salam cazibe sana salam getirdim
(a yazı etiketidir bunun ile yazı yazarsınız)
(class sınıflandırma etiketidir htmlda css sınıflandırmalarında kullanılır bu bir elementdir)
Şimdi yazıya renk vereceğim
.tombiksiskokoftesumukluaptal{ color:red; }
hafif ingilizce bilginiz var ise bu yazının kırmızı çıkacağını bilirisiniz :)
Bu kodlar gözünüzü korkutmasın Css ile Html kodları aynı anda anlattım eğer devamını istiyorsanız istemeye devam edin :D
Sonra görüşürüz
İlk olarak dersimize başlamadan önce HTML'ın çok kolay bir dil olduğunu söylemem gerek bir mozart bestesi eşliğinde okursanız yazdıklarımı daha anlamlı gelecektir. (birazda klas hissedin canım benim)
Html değil Css ben Css öğrenmek istiyorum! diyebilirsiniz
Normal, çünkü Html'da yapabilecekleriniz sınırlı iken Css'de divler ile özgür bir dünya yaratabilir istediğiniz tarzda içerik sağlayabilirsiniz.
Peki neden Html öğrenelim?
Css öğrenmeniz için Html bilginiz olması gerekmektedir hele ki temeliniz yok ise Css'de yapılan işler size çok karmaşık gelecektir.
Css bilmeyen bir kişiye şu yazıya link ver ve daha sonra yazıya stil olarak ımpact ekle diyemezsiniz. Çünkü stil vermek Css işidir.
Şimdi gözden geçirelim
Az önceki örneğimden yola çıkarak
Salam cazibe sana salam getirdim
(a yazı etiketidir bunun ile yazı yazarsınız)
(class sınıflandırma etiketidir htmlda css sınıflandırmalarında kullanılır bu bir elementdir)
Şimdi yazıya renk vereceğim
.tombiksiskokoftesumukluaptal{ color:red; }
hafif ingilizce bilginiz var ise bu yazının kırmızı çıkacağını bilirisiniz :)
Bu kodlar gözünüzü korkutmasın Css ile Html kodları aynı anda anlattım eğer devamını istiyorsanız istemeye devam edin :D
Sonra görüşürüz